31. mai 2021

Bane informasjon

Green:

Vi har fått noen spm hvorfor det vannes på greene når banen er stengt pga at den er så våt? Når vi tilført næring i form av gjødsel på greenene så må det vannes for at prosessen skal begynne og at vi ikke "svir" gresset. Og vi sendte inn jordprøver i 2020 for å se på hvordan greenenes helsetilstand var. Det vi fikk beskjed om var at nærings messing så det veldig bra ut, dog drenerte dem for bra. 🙂 Dette kombinert med en "gresstype" som heter Tunrap (egentlig et ugress) som har et veldig grunt rotsystem må vi vanne mye og ofte på greenene. Målet med gress er å få et så dypt rotsystem som mulig som vil medføre at gresset er motstandsdyktig i tørt vær. Ideelt ville vi sådd nytt gress i denne fasen da det ville favorisert ønsket gresstype på greenen, men som dere sikkert vet mangler vi bemanning på banen pga innreiseforbudet. Og denne uken settes av til klipping, klipping og atter klipping for å komme dit vi skal være etter nesten en uke uten klipping pga våte forhold. Vi kommer til å slippe opp klippehøyden bittelitt da greene pt er litt mer "stresset" enn vi liker. Dette vil bli justert ned til der vi har vært i helgen når vi får kontroll på situasjonen.

Fairwayene:

Her har vi et godt stykke igjen før vi er der vi vil være på Oppegård. Vi har svake partier som må få ro til å sette seg med ny gressvekst. Vi har satt opp mye GUR og avsperringer og er helt avhengig av at disse følges for å komme i mål. Vi vil justere ned noe som heter for Groomers på klipperen som vil "skjære" inn i de plassene hvor det er for tett gressvekst. (Feks. antydning til tuer). Klippehøyden er sluppet litt opp, men vil bli gradvis tatt ned igjen, i løpet av uka.

Vi setter virkelig pris på alle de gode tilbakemeldinger på forholdene tross de ovenfornevnte utfordringen. Og sammen skal vi få en flott golfbane i 2021 også.

Legger ved et bilde av green på hull 18 fra helgen.

SE TILBUD FRA VÅRE

SPONSORER

Oppegård Golfklubb

Kongeveien 198
1415 Oppgård
Telefon: 66 81 59 90
E-post: post@opgk.no
Org.nr. 952710745
pointer-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram