Oppegård Golfklubb, Roger Fadum, KFK (2 of 13)
Oppegård Golfklubb, Roger Fadum, KFK (3 of 13)
I 2012 ble det gjort endringer i handicapbestemmelsene. Disse endringene vil få praktiske betydninger fra sesogen 2013.
Intensjonen med EGA turneringshandicap er å sikre at spillere som spiller i turneringer hvor handicap har betydning for resultatet,  har så riktig og oppdatert handicap som mulig. Det ble derfor i 2012 innført krav om et minimum på 4 registrerte runder for å få revidert handicap ved årsslutt.
En spiller som ikke får et EGA turneringshandicap etter årsrevisjonen, kan når som helst spille og registrere tre handicaptellende runder, og får så EGA turneringshandicap. Det anbefales at dette gjøres i løpet av seks uker.
NGF har kommet med noen anbefalinger i hvordan de nye handicapreglene bør anvendes i klubbturneringer. Turneringskomiteen i Oppegård GK vil med utgangspunkt i disse anbefalingene gjøre noen endringer i våre i klubbturneringer.
Klubbturneringer som vil bli berørt er:
Nordea Pairs
I klubbturneringen vil det ikke være krav til EGA turneringshandicap, men det er krav til EGA turneringshandicap for deltakelse i områdefinalen.
Greverudskjoldet
Ordinær premiering vil være uavhengig av EGA turneringshandicap, men Greverudskjoldet kan kun deles ut til spillere med EGA turneringshandicap.
Årets Greve
Ordinær premiering vil være uavhengig av EGA turneringshandicap, men Årets Greve kan kun deles ut til spillere med EGA turneringshandicap.
Klubbmesterskapet
Forhåndskvalifisering på handicap vil kun være mulig for spillere med EGA turneringshandicap.
Forbundsturneringer som spilles uten handicap, men hvor man kvalifiserer seg med sitt handicap, og hvor det dermed vil være krav om EGA turneringshandicap for deltagelse:
– NM Senior (alle klasser)
– NM Mid Amatør (alle klasser)
– Norgescup (spillere som kvalifiserer seg etter handicap)
– Titleist Region Tour (spillere som kvalifiserer seg etter handicap)